AUTODESK AutoCad

AutoCAD Plant 3D Productivity Study

Kreiranje i modifikacija P&ID-a

Prosečno povećanje produktivnosti kod svih korisnika je oko 42% U čitavom nizu grafičkih zadataka vođenih podacima, pravog „mesa” P&ID aktivnosti, Plant 3D set alata je omogućio prosečno poboljšanje od preko 50%. Prosečno vreme za izvršavanje zadataka bilo je 24% brže sa Plant 3D skupom alata od prosečnog vremena potrebnog za dovršavanje samo grafičkih zadataka sa AutoCAD-om. Generisanje lista linija bilo je preko 100% brže i manje podložno greškama.

Kreiranje i modifikacija 3D cevovoda, opreme i struktura vođenih specifikacijama Povećanje produktivnosti do 5%

Plant 3D set alata omogućava korisnicima da kreiraju čitave 3D modele postrojenja u vremenu koje je potrebno za izradu jednog ortografskog crteža cjevovoda u osnovnom AutoCAD-u. Kako? Plant 3D dizajner skupa alata lako postavlja dimenzionalno ispravne komponente koristeći različite postojeće kataloge. Nasuprot tome, osnovni AutoCAD dizajner mora imati sve dostupne dimenzije komponenti; prilikom izrade novih pogleda, ne mogu koristiti nijednu od originalnih grafika pogleda i moraju početi "ispočetka".

Upravljanje inženjerskim podacima

Povećanje produktivnosti do 76% Jednostavan izvoz podataka ukaži i klikni pomoću Plant 3D skupa alata Data Manager zamjenjuje ručno ekstrakciju podataka u osnovnom AutoCAD-u za ogroman porast produktivnosti od preko 76%. Skup alata eliminiše potrebu za planerima projekta da pažljivo provjeravaju podatke na greške korisnika od ručnog unosa podataka tokom cijelog procesa.

Izrada izometrijskih crteža cjevovoda

Povećanje produktivnosti do 93% Plant 3D set alata omogućava korisnicima da gotovo trenutno proizvedu izometriju cijevi iz modela bez potrebe za uređivanjem – bilo da je izometrija nova ili revizija zasnovana na reviziji modela. Ovo predstavlja značajan porast produktivnosti.

Izrada 2D ortografskih crteža cijevi

Povećanje produktivnosti do 77% Budući da Plant 3D set alata generiše svu dokumentaciju (izometriju cjevovoda, ortografske crteže cjevovoda, izvještaje i MTO) na osnovu modela postrojenja, greške su znatno smanjene i svi dokumenti su konzistentniji.

Specifikacije cjevovoda i upravljanje katalogom

Povećanje produktivnosti do 91% Plant 3D set alata omogućava korisnicima da kreiraju i upravljaju specifikacijama cjevovoda. Dizajneri definiraju i koriste ove specifikacije cijevi za odabir dimenziono ispravnih komponenti za postavljanje u model. Komponente uključuju sve informacije o izvještavanju, pomažući u stvaranju veće konzistentnosti u cijeloj dokumentaciji. Kako se složenost povećava s dodatnim crtežima iste površine postrojenja, povećanje produktivnosti se povećava.

Styling FDO karakteristike

Ušteda vremena uz Map 3D set alata do 77%
Map 3D set alata pruža opsežne alate za uređivanje funkcija FDO. Potrebne informacije za stiliziranje mogu se pronaći pomoću Autodesk SDF izvornih datoteka.

Iscrtavanje karata

Ušteda vremena uz Map 3D set alata do 44% Pruža mogućnost postavljanja legende, sjeverne tačke i razmjera u odnosu na vaše mapiranje i GIS informacije na crtež. AutoCAD uključuje pristup svim AutoCAD vertikalama industrijska funkcionalnost kao specijalizovani skupovi alata. Ponesite svoj posao sa sobom uz mobilnu aplikaciju AutoCAD i web aplikaciju AutoCAD.
O Autodesku

Autodesk Software

Tvrtku je 1982. godine osnovao John Walker, koji je bio koautor prvih verzija AutoCAD-a. Sjedište se nalazi u San Rafaelu u Kaliforniji, a u svojoj zgradi u San Franciscu ima galeriju radova svojih kupaca.

Najpoznatiji je po AutoCAD-u, ali sada razvija široku paletu softvera “Revit” za modeliranje informacija o zgradama i dizajniran je kako bi korisnicima omogućio da istraže planiranje, izgradnju i upravljanje zgradom prije nego što je sagrađena.

Autodesk sada radi i softvere za medije i zabavu; softver za vizualne efekte, ocjenjivanje boja i uređivanje, kao i animaciju, razvoj igara i vizualizaciju dizajna 3ds Max i Maya. Oboje su softver za 3D animaciju koji se koristi u filmskim vizualnim efektima i razvoju igara, inženjering i zabavu.

Nova linija je softver za široku potrošnju, uključujući Sketchbook.
architecture-engineering-construction-collection
media-entertainment-collection
product-design-manufacturing-collection

Pošaljite upit

Izaberite proizvod po vašoj želji i pošaljite upit. Mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

  https://autodesksoftware.ba/wp-content/uploads/2020/11/bhsinformatika-logo.png
  BHS informatika je domaća IT firma osnovana 2008 godine u Sarajevu. Od osnivanja firma je orijentisana na prodaju i pružanje usluga softverske i hardverske opreme. Kao takva postoji već duži niz godina i nudi na domaćem tržištu usluge svojim kupcima kroz prodaju svjetskih softverskih i hardverskih rješenja.

  Pored toga bavimo se montažom, instalacijom i implementacijom naših proizvoda na adresi kupca.

  Danas BHSI zastupa na tržištu BiH praktično sve vodeće softver kompanije i u tom
  segmentu smo edukovani.

  U stalnoj smo potrazi za novim rješenjima u oblasti softvera, hardvera i multimedije.
  BHSinformatikaKontakt informacije
  71000 Sarajevo, Džemala Bijedića 279F
  +387 33 466 506
  https://autodesksoftware.ba/wp-content/uploads/2024/03/autodesk-silver-partner-logo-rgb-black-1.png
  AvantageHeadquarters
  Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
  Our locationsWhere to find us?
  Get in touchAvantage Social links
  Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

  Copyright by Autodesk Software. All rights reserved. Development by Lilium Digital

  Copyright by Autodesk Software. All rights reserved. Development by Lilium Digital