EventiCAD & CAM DAY

December 1, 20230

BHS Informatika d.o.o. Sarajevo svake godine organizuje događaj  “CAD & CAM Day” u jednom od gradova BiH, ovaj put je to bio Hotel President Živinice – Tuzla  suradnji s prijateljima i partnerima PRIOR inženjering Zagreb. Ovo je bio izuzetno važan događaj za industriju računarskog dizajna i proizvodnje, jer smo okupili stručnjake i inžinjere iz ove oblasti kako bismo povezali ljude, razmjenjivali iskustva i stvarali mreže.

cadcam
unnamed
unnamed (1)
unnamed (2)
unnamed (3)
unnamed (4)

Na ovogodišnjem “CAD & CAM Day događaju, kao i ranije, nismo štedjeli truda kako bismo obezbjedili izvrsne predavače koji će podijeliti svoje znanje i praktično iskustvo.

Imali smo čast ugostiti stručnjake iz firmi : Smed Engineering BH, Connector SubSea Bosnia i Panoptic Engineering. Pored predavača koji su bili naši gosti tu je bio i Bojan Stürmer iz naše partnerske firme PRIOR Inžinjering. Uvodnu riječ je dao Nedžad Kahriman iz BHS Informatika Sarajevo.

Kroz svoja predavanja, stručnjaci iz industrije su nam predstavili svoje projekte i na koji način kod dizajniranja kompleksnih proizvoda koriste savremene CAD alate i CAM tehnologiju. Njihove prezentacije su nam prikazale kako ovi alati omogućavaju preciznost, efikasnost i inovacije u stvaranju proizvoda, a primjeri iz stvarnog svijeta su ilustrovali praktičnu primjenu ovih tehnologija.

Učesnici su imali priliku da postavljaju pitanja i aktivno učestvuju u diskusijama tokom predavanja, čime su stvarali dinamično okruženje za razmjenu ideja.

Imali smo priliku vidjeti proces izrade transportne linije od valjkastih transportera kroz inicijalni dizajn, konstrukciju, pripremu za proizvodnju i montažu. Kroz prezentaciju je pokazano i kako Autodeskovi alati poput InventoraAutoCAD-a i Inventor Nestinga omogućavaju izradu projekata i pripremu za proizvodnju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://autodesksoftware.ba/wp-content/uploads/2020/11/bhsinformatika-logo.png
BHS informatika je domaća IT firma osnovana 2008 godine u Sarajevu. Od osnivanja firma je orijentisana na prodaju i pružanje usluga softverske i hardverske opreme. Kao takva postoji već duži niz godina i nudi na domaćem tržištu usluge svojim kupcima kroz prodaju svjetskih softverskih i hardverskih rješenja.

Pored toga bavimo se montažom, instalacijom i implementacijom naših proizvoda na adresi kupca.

Danas BHSI zastupa na tržištu BiH praktično sve vodeće softver kompanije i u tom
segmentu smo edukovani.

U stalnoj smo potrazi za novim rješenjima u oblasti softvera, hardvera i multimedije.
BHSinformatikaKontakt informacije
71000 Sarajevo, Džemala Bijedića 279F
+387 33 466 506
https://autodesksoftware.ba/wp-content/uploads/2024/03/autodesk-silver-partner-logo-rgb-black-1.png
AvantageHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
Our locationsWhere to find us?
Get in touchAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by Autodesk Software. All rights reserved. Development by Lilium Digital

Copyright by Autodesk Software. All rights reserved. Development by Lilium Digital