EventiBIM & ACC DAY – BHS INFORMATIKA D.O.O. SARAJEVO JE ORGANIZIRALA JOŠ JEDAN OD SVOJIH EVENATA U MOSTARU !

July 2, 20240

Dana 27. juna 2024. godine u Mostaru je održan događaj – BIM & ACC DAY. 

Direktorica firme BHS Informatika d.o.o. Sarajevo, gđa. Berina Hadžić, započela je događaj toplom i srdačnom uvodnom riječju. Poželjela je dobrodošlicu svim prisutnim gostima i izrazila zahvalnost na njihovom dolasku.

Program je bio ispunjen zanimljivim i informativnim prezentacijama koje su održali izvrsni  predavači. 

Gđa. Sanja Čolić iz firme Hering d.d. Široki Brijeg govorila je o niskogradnji i projektima na kojima su radili, pružajući uvid u kompleksnost i izazove niskogradnje, kao i Autodesk-ova  rješenja koja su primijenili. Gosp. Josip Jurković, također iz firme Hering d.d., predstavio je primjenu BIM-a u visokogradnji, objašnjavajući kako BIM tehnologija poboljšava efikasnost i preciznost u projektovanju i izgradnji visokih objekata.

Gosp. Emir Mujezinović iz BIMTeh d.o.o. Sarajevo detaljno je predstavio primjenu BIM-a i ACC platforme u njihovoj kompaniji. Kroz konkretne primjere njihovih projekata, govorio je o BIM koordinaciji na ACC platformi, problemima koji se mogu pojaviti i načinima kako ih riješiti. Emir je posebno istakao važnost integracije svih aspekata projekta u jedinstvenu platformu radi bolje koordinacije i efikasnosti.

Iz firme PRIOR Inženjering d.o.o. Zagreb svoje znanje o implementaciji BIM-a podijelio je gosp. Jadranko Stjepanović, naglašavajući njegove prednosti, kao što su poboljšana komunikacija među timovima, smanjenje grešaka i povećana produktivnost. Također je, kroz primjere firmi iz Hrvatske, pokazao razloge koji su ih potaknuli na prelazak na BIM tehnologiju, uključujući dugoročne uštede i poboljšanje kvaliteta projekata.

Gđica. Hana Babačić iz firme BHS Informatika d.o.o. pokazala je kako se Revit i BIM mogu koristiti na manjim projektima. Demonstrirala je korake potrebne za realizaciju jednog konačnog projekta, od početne ideje do završne realizacije, ističući fleksibilnost i prilagodljivost BIM tehnologije u različitim vrstama projekata.

„Tokom dana, razgovaralo se o mnogim važnim temama, uključujući šta je BIM, kako se implementira, koje su mu prednosti, kao i o ACC platformi. Gosti su izrazili veliko zadovoljstvo prezentacijama i izlaganjima naših stručnjaka. Povratne informacije su bile izuzetno pozitivne, što nam daje dodatnu motivaciju da nastavimo s organizacijom ovakvih događaja. Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali i učinili ovaj događaj uspješnim. Radujemo se budućim susretima i nastavku saradnje na unapređenju znanja i praksi u oblasti BIM i ACC tehnologija.“, izjavila je Berina Hadžić, direktorica firme BHS Informatika d.o.o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://autodesksoftware.ba/wp-content/uploads/2020/11/bhsinformatika-logo.png
BHS informatika je domaća IT firma osnovana 2008 godine u Sarajevu. Od osnivanja firma je orijentisana na prodaju i pružanje usluga softverske i hardverske opreme. Kao takva postoji već duži niz godina i nudi na domaćem tržištu usluge svojim kupcima kroz prodaju svjetskih softverskih i hardverskih rješenja.

Pored toga bavimo se montažom, instalacijom i implementacijom naših proizvoda na adresi kupca.

Danas BHSI zastupa na tržištu BiH praktično sve vodeće softver kompanije i u tom
segmentu smo edukovani.

U stalnoj smo potrazi za novim rješenjima u oblasti softvera, hardvera i multimedije.
BHSinformatikaKontakt informacije
71000 Sarajevo, Džemala Bijedića 279F
+387 33 466 506
https://autodesksoftware.ba/wp-content/uploads/2024/03/autodesk-silver-partner-logo-rgb-black-1.png
AvantageHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
Our locationsWhere to find us?
Get in touchAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by Autodesk Software. All rights reserved. Development by Lilium Digital

Copyright by Autodesk Software. All rights reserved. Development by Lilium Digital