Customer storyIBT.PAN AEC d.o.o.

June 6, 2024

Indira

Mi smo projektno orijentisana kompanija osnovana početkom 2023. godine i ponosno možemo reći da smo do danas udvostručili naš tim. Kompanija je podjeljena u tri odjela: arhitektura, mašinstvo i elektrotehnika kroz koje nudimo cjelokupni inžinjerski pristup od idejnog rješenja do same podrške prilikom gradnje stambenih i komercijalnih objekata.

Naša predanost leži u kreiranju inovativnih rješenja koja su usklađena s potrebama naših klijenata a sposobnost da oblikujemo budućnost gradnje temelji se na korištenju najnovijih tehnologija i pristupa. Kroz integraciju BIM alata i ACC platforme, prevladali smo sve izazove i uspješno osnažili tim u Bosni i Hercegovini koji je preuzeo zadatke od matične kompanije u Berlinu.

Samo godinu dana od osnivanja, IBT PAN Sarajevo je zajednica stručnjaka koja se posvećuje kvaliteti i inovaciji. Dobrodošli u naš svijet.

Adis

BIM tehnologiju smo počeli koristiti u našem matičnom uredu 2019. godine te smo brzo prepoznali njenu važnost. Kroz upotrebu Autodesk alata i Autodesk Construction Cloud platforme, uključujući Revit, AutoCAD i razne pomoćne programe poput Linear i Caneco, dobili smo priliku da radimo na mnogo većim i izazovnijim projektima. 

Korištenje ovih alata omogućilo nam je otvaranje kancelarije u Bosni i Hercegovini jer smo mogli surađivati s klijentima i kolegama iz matične kompanije u centralnom modelu, zadržavajući kvalitet i brzinu u radu. Posebno se ponosimo brzinom obuke naših novih zaposlenika u Sarajevu i činjenicom da smo vrlo brzo postali neovisni o matičnoj kompaniji.

Armin

BIM tehnologija omogućava našoj kompaniji istovremeni rad u modelu poboljšavajući komunikaciju I smanjenje mogućnosti grešaka. Kroz rad u Revitu, uvidjeli smo mnoge prednosti, poboljšanu saradnju, smanjenje troškova i vremena izrade, bolju kvalitetu dizajna, optimizaciju resursa i bolje upravljanje projektom tokom njegovog trajanja. Zahvaljujući Autodesk alatima, posebno Autodesk Construction Cloud-u, kolege iz Berlina su arhivirale i podijelile podatke za početak izrade projekta što je dovelo do uštede vremena a samim tim i poboljšalo efikasnost. Ti podaci su nam bili polazna tačka za rad u Revitu pomoću kojih su kolege arhitekti dizajnirali model po kojem smo projektovali  mašinske i elektro instalacije. Prednost Autodesk alata, što smo tokom rada odmah mogli uočiti, jeste prikaz potencijalnih kolizija odnosno preklapanja različitih faza projekta te importovanje tih podataka iz modela u linear gdje formiramo proračun kojim integrišemo model i sinhronizujemo podatke. Rezultat našeg BIM načina rada nije samo 3D model već sve važne informacije o projektu kao što su tačna arhitektura te detaljan plan mašinskih i elektro instalacija što predstavlja digitalnu podlogu za sve radove na objektu u budućnosti kao i vizualni pregled investitorima i montažerima u fazi gradnje.

https://autodesksoftware.ba/wp-content/uploads/2020/11/bhsinformatika-logo.png
BHS informatika je domaća IT firma osnovana 2008 godine u Sarajevu. Od osnivanja firma je orijentisana na prodaju i pružanje usluga softverske i hardverske opreme. Kao takva postoji već duži niz godina i nudi na domaćem tržištu usluge svojim kupcima kroz prodaju svjetskih softverskih i hardverskih rješenja.

Pored toga bavimo se montažom, instalacijom i implementacijom naših proizvoda na adresi kupca.

Danas BHSI zastupa na tržištu BiH praktično sve vodeće softver kompanije i u tom
segmentu smo edukovani.

U stalnoj smo potrazi za novim rješenjima u oblasti softvera, hardvera i multimedije.
BHSinformatikaKontakt informacije
71000 Sarajevo, Džemala Bijedića 279F
+387 33 466 506
https://autodesksoftware.ba/wp-content/uploads/2024/03/autodesk-silver-partner-logo-rgb-black-1.png
AvantageHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
Our locationsWhere to find us?
Get in touchAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by Autodesk Software. All rights reserved. Development by Lilium Digital

Copyright by Autodesk Software. All rights reserved. Development by Lilium Digital